Analys avseende introduktion av en 6-cylindrig motor i Saab 9000

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Version från den 7 maj 2021 kl. 10.58 av Saabvetthn01 (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Analys avseende introduktion av en 6-cylindrig motor i Saab 9000 Sammanställt 2019 av Olle Granlund, Kent ”Drutten” Gustafsson, Stig-Gösta Johansson, Jan-Olof Gundberg,...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Analys avseende introduktion av en 6-cylindrig motor i Saab 9000

Sammanställt 2019 av Olle Granlund, Kent ”Drutten” Gustafsson, Stig-Gösta Johansson, Jan-Olof Gundberg, Erik Svendsen och Per-Gunnar Björck.


  1. Bakgrund

Saab 9000 var vid introduktionen 1985 utrustad med en turboladdad 2,0 l 4-cylindrig radmotor utvecklad och tillverkad i Södertälje.

Redan efter ett år startade Saab utvecklingen av en ny 4-cylindrig 2,3 l motor utrustad med balansaxlar. Förbättringen av prestanda, bränsleförbrukning, ljud- och vibrationsnivåer var påtaglig och marknaden reagerade positivt på den nya motorn.

Den nya turbomotorns införande gjorde att man hade en effekt och bränsleförbrukning som väl uppfyllde aktuella krav. Detta visade sig i försäljningssiffrorna som ökade markant i början av 90-talet. Saab hade också med turbomotorn visat sin tekniska kompetens och ansågs vara den ledande tillverkaren inom turbotekniken.

På i första hand den amerikanska marknaden prioriterades dock, på grund av låga bränslekostnader, inte låg förbrukning utan kunderna efterfrågade istället tyst och vibrationsfri gång. Detta medförde att majoriteten av kunderna valde bilar med 6- eller 8-cylindriga motorer. Saab kunde inte fullt ut kompensera avsaknaden av en 6-cylindrig motor med 4-cylindriga varianter.

Introduktion av en 6-cylindrig motor kom därför att diskuterades flitigt av Saabs företagsledning där marknadssidan oroades över försäljningstapp i USA.

För att bilda sig en uppfattning över hur stora modifieringar som krävdes för att installera en 6-cylindrig motor i Saab 9000 beslutades att under strikt sekretess bygga in V6-motorer i ett antal bilar. Utöver rent installationstekniska frågor var det också intressant att få reda på om de krav som prioriterades i USA kunde uppfyllas.

Arbetet utfördes självständigt av Kent Gustafsson och Stig-Gösta Johansson med visst stöd från personal inom motorlaboratoriet och drivaggregatskonstruktion i Trollhättan.

Historiska artiklar