Skillnad mellan versioner av "SAAB-orkestern 1960-1985 av Sture Gustafsson och Ingemar Ekelund"

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rad 1: Rad 1:
==SAAB-orkestern 1960-1985==
 
<P>
 
 
Förord av Sture Gustafsson
 
Förord av Sture Gustafsson
 
<P>
 
<P>

Versionen från 8 december 2020 kl. 17.47

Förord av Sture Gustafsson

I detta förord skall jag försöka förklara hur plötsligt den gamla SAAB- orkestern blev aktuell att skriva om. Jag blev uppringd av Arne Mofjell för ca. ett år sedan. Han förklarade att han var verksam i Sjuntorpsmusiken och att de hade ett stort antal noter som troligtvis tillhörde den gamla SAAB-orkestern. Dessa noter förvarades i Sjuntorpsmusikens övningslokal på vinden i Sjuntorpsskolan. Hur noterna hamnat där förklarade han med att då GM övertog SAAB skulle alla externa förråd slopas. Ett av dessa förråd, där noterna då förvarades, fanns i ett källarförråd vid Ferrolegeringar.

Allt som fanns i detta förråd skulle brännas! En SAAB-anställd (Nils Lindell) som var med i Sjuntorpsmusiken fick veta detta och transporterade noterna till övningslokalen. Arne berättade att Sjuntorpsmusiken nu skulle flytta till en annan lokal och därmed utrymma lokalen i skolan. Han ville att SAAB-orkesterns noter skulle tas hand om av SAAB-veteranerna. Undertecknad började då leta efter medlemmar ur den gamla orkestern. Det visade sig att endast en fortfarande var i livet, nämligen Ingemar Ekelund . Tillsammans besökte vi Sjuntorp och han bekräftade att två dokumentskåp fulla av noter hade tillhört SAAB-orkestern. Han skrev också ner sin berättelse.

Vart skulle vi flytta noterna? SAAB-museet? Musikskolan? Länsarkivet i Vänersborg? Ny placering av noterna är ännu inte klar.

Sture Gustafsson