SVERIGE UNIKT

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Version från den 22 november 2022 kl. 19.50 av Saabvetthn01 (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Bilaga<p> VIPS Nr 1 1991-03<p> File: 1991-018.jpg<p> <i>David Herman, chef för Saab Automobile, har talat i bilstaden Detroit</i><p> David Herman, chefen för Saab...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

VIPS Nr 1 1991-03

1991-018.jpg

David Herman, chef för Saab Automobile, har talat i bilstaden Detroit

David Herman, chefen för Saab Automobile, har varit i bilstaden Detroit och talat på en kongress arrangerad av Automotive News, den ledande tidningen för bilbranschen i USA. - Inget annat land i världen med 8,5 miljoner invånare har två personbils- och två lastbilstillverkare - där är Sverige unikt. Det arvet ska Saab Automobile ta vara på, sade David Herman.

Han poängterade att både Saab-Scania och GM såg Saab Automobile som ett självständigt bolag, som dock ska utnyttja de bägge ägarnas resurser för att få ner kostnaderna, utnyttja produktionsapparaten och fullfölja produktutvecklingen.

- När det gäller den höga sjukfrånvaron i Sverige hjälper det inte att ändra produktionsuppläggningen. Orsaken är istället ledningens attityd, förhållandet till de anställda och, i viss mån, det sociala systemet i Sverige.

Vi vill ha en organisation där varje anställd känner att de är med i laget. Lika viktigt är också möjligheten att kunna belöna de anställda som skaffar sig större färdigheter med högre lön.