2024-03-21 Musikunderhållning med operasångerskan Charlotta Huldt

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Vi förbereder Auditoriet på Saab Museet för att ta emot den fantastiskt skönsjungande operasångerskan Charlotta Huldt. Efter det var det dags att möta upp henne med en Saab-bil vid det ankommande tåget från Stockholm via Göteborg.

Skulle vårt Saab-museum passa för hennes vackra stämma? Jo, hon tyckte lokalen var perfekt för detta ändamål! Bra akustik och fin miljö. Hon berättade om sin erfarenhet av Saab när hon reste i Polen och Saaben blev kvar där...

Ca 40 stycken musikintresserade Saabveteraner dök upp och tog sig en kopp kaffe innan föreställningen. Under tiden bytte Charlotta om till en tjusig klänning och sminkade sig ännu vackrare. Hon hade med sig musiken i en liten högtalare som hon hade döpt till Huelphers. Hela museet lät som ett operahus när hon kom igång! Det passade med skön musik till sköna bilar.

Repertoaren var allt från opera till operett. I operan händer starka saker där alla dör på slutet medan operett är romantisk och lättsammare. Vi fick lyssna till musik från Händels Rinaldo, Mozarts Figaros bröllop, Puccinis Madame Butterfly, Orfeus och Eurydike av Gluck, Wien mina drömmars stad etc alltmedan hon berättade historien bakom låtarna.

Charlotta ville att vi skulle sjunga och även deltaga i sången och musiken. Tommy och Henrik fick dessutom deltaga i föreställningen på scen, vilket uppskattades.

Avslutningsvis sjöng vi med när hon framförde den vackra låten "Time to say goodbye".

Efter föreställningen bjöd Sture Ericsson Charlotta på en guidad runda bland våra fina bilar och deras historia, vilket uppskattades väldigt av Charlotta och hon fick många lovord av den beundrande publiken.

Innan tåget lämnade Trollhättan bjöds hon på mat på Strandgatan och verkade jättenöjd med dagen.

Noterat av Elisabeth Torssander

Foton: Inger Hagsér, Klas Torssander och Charlotta Huldt