"Avtalet med GM det bästa som kunde hända"

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Vindrutan 1989-12-22_Nr44

- GM passar oss bra.

- Får vi personalrabatt på Cadillac nu?


Det är några kommentarer från personalen med anledning av Saab-GM-avtalet. Saab Automobile AB blir alltså namnet på det nya bolaget, som enligt GM:s europachef Bob Eaton ska gå med vinst redan 1991.

Medias kommentarer till affären har varit genomgående positiva. "Saabs triumf", "En seger för Karnsund" och "Avtalet som räddar jobben" är några av rubrikerna som prytt tidningarnas handelssidor.

Styrelseordföranden Sten Gustafsson, som sken som en sol på presskonferensen, tror att avtalet innebär att Saab dubblar sin bilproduktion på tio år.

1989-12 GM.jpg

Saab-Scanias styrelseordförande Sten Gustafsson och John Smith, vice VD på GM ger varandra en rejäl björnkram när avtalet mellan de bägge företagen är klart.

GM är rädda om Saabs identitet

GM är mycket måna om Saabs identitet. Den var en av anledningarna till att de var intresserade av samarbetet. Någon risk att det stora GM skulle äta upp lilla Saab finns inte. Det säger koncernchefen Georg Karnsund till Vindrutan. Han berättar också att han när förhandlingarna är lyckligt i hamn, ska åka söderut på semester tillsammans med sin familj.

Vindrutan tar farväl

Detta ar en historisk tidning, spar den. Du håller just nu sista numret av Vindrutan i din hand. Den 19januari kommer istället nva Saab Idag. Med samma innehåll som Vindrutan men dessutom material från Malmö, Nyköping och övriga orter inom Saab Automobile AB.