1956-VIPS 6 Verktygsavdelningen Saab-T ger ut en egen jultidning

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Version från den 16 september 2021 kl. 20.03 av Saabvetthn01 (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

1956_VIPS6

VERKTYGSAVDELNINGEN SAAB-T GER UT EGEN JULTIDNING

Inkomsterna julklappspengar till barnhem

"Plåtspalten" heter en ormigerad tidning som verktygsavdelningen i Trollhättan ger ut till jul sedan fyra år. Tidningen ges ut för att man skall få pengar till julklappar åt barnen på Trollhättans barnhem.

Tidningen innehåller smått och gott från hela Saab-T men alldeles speciellt från verktygsavdelningen. Tidigare har försäljningen begränsats till avdelningen men intresset utifrån har stadigt stigit och fr. o. m. i år kommer upplagan att ökas, så att Plåtspalten kan säljas även utom avdelningen.

Verktygsavdelningen har även på annat sätt intresserat sig för Trollhättans barnhem. För två år sedan startades en insamling av 1 kr per man och månad. Pengarna används till födelsedagspresent till varje barn samt två tårtor till födelsedagskalaset. Initiativet har blivit livligt uppskattat, berättar Gösta Bornefeldt, tillsammans med Uno Persson och K. A. Mortensson initiativtagare till både insamlingen och Plåtspalten.

Slutligen ett smakprov ur förra årets tidning, en intervju med Gunnar Svanström, förman för mallsnickeriet, som är flitigt anlitad fotomodell vid reklamfotograferingar för Saab-93.

Manlig fotomodell

En något ovanlig bisyssla, manlig fotomodell, utövas av en av våra medlemmar, nämligen Svanström. På vår förfrågan hur han gillar denna syssla, framhåller Svanström, att då han ju har stor erfarenhet av trämodeller, faller det sig helt naturligt för honom, att även umgås med fotomodeller.

Jobbet är "ok", säger han, men s. k. bäddfoton är ganska påfrestande då han lider av medfödd blyghet.

Jag har, säger Svanström, "legat med miss Universum, miss Europa, miss Sverige, miss Trollhättan och miss Skoftebyn." Arbetet är ganska påfrestande poängterar han vidare. Ur och i pyjamas dagen lång. "Vad hoppas Du av framtiden" frågar vi och Svanström betänker sig ej länge, utan svaret kommer omgående.

"En bäddscen med Marilyn Monroe till nästa Saab-bil."

Lycka till Gunnar!

1956 VIPS6-2.jpg

Gunnar Svanström i en bäddscen med Maj-Louise Flodin, Miss World 1954.