1957 Saab-revy

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Version från den 1 december 2021 kl. 17.54 av Saabvetthn01 (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

1957-11-07

Flott och bejublad Saab-revy

1957-008.jpg

Rolighetsministern Knut Hurtig dansar ut med revyns primadonna Margit Carlsson.

En revy med festlig uppsättning och förvånande skickliga amatöraktörer bjöd Saab i Trollhättan Linköpingssaabarna på i Folkets hus B-sal på onsdagskvällen. Där satt hela chefsstaben på första hedersbänken och myste glatt åt de "kängor" som med glimten i ögat serverades emellanåt, och skrattet spred sig snabbt i hela den fullsatta salen.

Revypappa var Ragnar Malmer, som kokat ihop ett slagkraftigt manus. Den rätta stämningen infann sig också omedelbart, då orkestern med Pelle Pettersson som kapellmästare tonade fram det ena örhänget efter det andra på ett mycket förtjänstfullt sätt. I vitsspäckade nummer skämtades det sedan friskt med hela Saabfamiljen, från nyckelpersonerna till den obetydligaste lille lagerpojke och med aktualiteter som Roxtuna osv, ja t. o. m. Sputnik kom med på ett litet hörn. En del nummer fick kanske en smått slentrianmässig upptakt, men upplösningen bjöd i regel på desto större överraskningar och plats för skrattovationer. Primadonna assoluta var charmiga Margit Carlsson och fräscha Mona Bjurbeck och ytterligare ett par unga damer svarade för kvinnlig fägring i övrigt. Sixten Lärk var flitigt i elden som revycharmör och rolighetsministern Knut Hurtig fick skrattarna helt på sin sida.

Detta var bara några namn ur högen. Det fanns ovanligt många lyckade prestationer, och när direktör Tryggve Holm efter föreställningen tackade Trollhätteensemblen och uttryckte sin glädje över den goda kontakt, som på detta vis uppnås mellan Saabs anläggningar på olika platser, jämförde han revyn med Saab 93-an som är vacker, välformad, kvick, välljudande och av hög kvalitet. Om denna jämförelses riktighet går det bra för Saabarna att övertyga sig även i kväll och i morgon då nämligen föreställningen upprepas.

Gun