2014-10-09 Höstmöte

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Höstmöte på Folkets Hus med underhållning av "Mille" Melin.

Medan föreningens eminenta veteranorkester underhöll oss med musik och sång samlades ett 90-tal medlemmar till de dukade borden.

Ordförande Ove Gregart hälsade alla välkomna och gav oss lite föreningsinformation.

Så dök Vänersborgsprofilen Kent-Ove "Mille" Melin upp. Under tiden som han fixade till sin utrustning så berättade han lite om sig själv. Bl a att han var en vittberest person som åkt mellan Brålanda, där han var som liten, och Vänersborg där han bor nu.

Han blandade historier, visor, som han sjöng själv, och allsång som vi deltog i.
Första historien handlade om när han för några år sen skulle sjunga i Tanum och det hade kommit bara en person. Han började i alla fall och hoppades för fler besökare.
Efter ett tag så kom inga fler så då frågade han den ende åhöraren om de skulle sluta och gå och fika istället.
Nej nej, sa åhöraren då, jag ska hålla föredrag efter dig – och då är det din tur att lyssna på mig istället !”

Han började med en dikt av Jacke Sjödin, En vers om sommaren…., och sjöng sen ”Den första gång jag såg dig….”, av Birger Sjöberg.
Fortsatte sen med att berätta om all bantning som det siår om i söndagsbilagorna, vilket gjorde att han sjöng ”Nej så tjock du har blitt” av norrmannen Ole Ivars.
Efter detta blev det allsång med ”Det ska vara gamla låtar” där han bytte ut låtar mot bilar vilken följdes av ”Man ska leva för varandra..”
Så sjöng han ”Hello Josephine” av Fats Domino.
Allsång igen, ”Rosa på bal” av Evert Taube.

Sen blev det lite skådespel när Mille sjöng ”Trubbel” (Olle Adolfsson) för när visans gubbe skulle besöka den som förlett frun så dök Mats upp, med scarves om halsen, och spelade förledaren. Det var ett oväntat och uppskattat inslag!
Vi sjöng så allsång, ”Fritjof och Carmencita” som han tyckte var lång som Vasaloppet!
Sen sjöng han ”Den jag kunde va” av Mikael Wiehe, vilket är en hyllning till Björn Afzelius.

Efter detta berättade han några historier, bl a om den som fått sån översvämning inne att han fått en abborre i råttfällan och om han som köpt tvättmaskin och trodde den skulle fixa allt, så när den började skaka vid centrifugeringen så trodde han att den skulle ut och hänga tvätten!

Han sjöng så ”Solen lyser även på liten stuga” och så avslutades underhållningen med ett hopkok, medley, av Sven-Ingvarslåtar, typ ”Min gitarr”, ”Kristina från Vilhelmina”, ”Säg inte nej”, ”Vid din sida”, ”Börja om från början”.

Efter denna trevliga underhållning avtackades Mille med applåder och en gåva.

Nästa programpunkt var gemensam måltid bestående av ugnstekt högrev, haricots verts, kokt potatis, sallad. Måltiden avslutades med kaffe och mjuk pepparkaka.

Som sista programpunkt genomfördes en spännande lottdragning som gjorde ett antal medlemmar med tur mera lyckliga än andra.

Noterat av Göran Jönsson, sekr.

OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !Foto Olle Johansson