2015-03-26 Poeten och Frida

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Poeten och Frida

Ett 50-tal Saabveteraner hade torsdagen den 26 mars samlats för att se och lyssna på duon T4two, Thérèse Röök och Tord Oskarsson, som framförde sång och musik och gestaltade Birger Sjöbergs Fridavisor där Thérèse var Frida och Tord poeten. Man byggde upp en bubbla med hjälp av bilder på en skärm, tidstypiska kläder och skådespeleri.

Tord Oskarsson är kantor i Spekeröd-Ucklums församling sedan 1998. Dessutom sjunger han, skådespelar och komponerar musik. Thérèse Röök är korrekturläsare på Litteraturbanken, sångerska och textförfattare. 2014 fick duon Götiska Förbundet Commendörsgillet Bohus-Älvsborgs kulturstipendium.

För att få en bättre upplevelse och en fin inramning med en härlig akustik hade föreställningen flyttats från den vanliga platsen på Saabs museum till kyrkans hus aula.

Föreställningen började med att det sirliga paret kom in arm i arm, gick upp på scenen och där började de växelvis att sjunga och Tord ackompanjerade på gitarr. Därefter övergick Tord till att spela på flygeln, Thérèse tände en kandelaber med levande ljus och framförde ett antal visor. Frida bytte sedan klänning medan Tord spelade på flygeln. I den nya stassen framförde duon ytterligare ett antal visor.

Alla visorna var kända Birger Sjöbergs alster och de framfördes med ett inlevelsefullt skådespeleri och fantastiska röster tillsammans med en härlig musik.

Publiken applåderade friskt under föreställningen och duon avtackades med varsin blombukett och kraftiga applåder. Efteråt klappade åhörarna in dem en andra gång.

Efter föreställningen serverades kaffe med gott kaffebröd. Artisterna drack också kaffe ihop med oss och fick många frågor och kommentarer innan de tackade för sig.

30 mars 2015

Uno Dahl

OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !


Foto: Uno Dahl