2016-12-01 Julbord

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Version från den 9 mars 2021 kl. 21.44 av Saabvetthn01 (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Veteranerna samlades i Folkets Hus vid 16-tiden för en halvtimmes trevligt mingel med glögg och pepparkakor. Det var runt 190 personer som kommit för att få samlas runt julbordet och exakt 16:30 öppnades dörrarna och alla strömmade in i matsalen till ett dignande uppdukat buffébord.

Veteranorkestern iklädda tomteluvor underhöll med sång och julmusik. Ordförande Ove Gregart hälsade alla välkomna, berättade lite om det gångna årets händelser och bjöd till bords. Till julbordet var det fyra ingångar för att alla snabbt skulle få mat och Ove instruerade var de olika ”borden” skulle gå in och i vilken ordning.

Faten på buffébordet tömdes fort men med ersattes genast med nya alla fick sill, lax, ägg med räkor, skinka och annat kallskuret. Därefter blev det varmrätter av alla sorter som skall finnas på ett julbord. Maten avslutades efterrätter, det var ris á la Malta, pannacotta, frukt, godis och kaffe.

Efter maten presenterade Uno Dahl Saabveteranernas vårprogram med föredrag, möten och resor. Ove Gregart önskade alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År och presenterade vinnarna i volontärlotteriet innan det var dags att ha dragning i det stora jullotteriet. Efter att vinsterna var utdelade avslutades sammankomsten..

        Uno Dahl

            Foto Uno Dahl