2022-10-26 Kammarmusik

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Version från den 27 januari 2023 kl. 16.01 av Saabvetthn01 (diskussion | bidrag) (Saabvetthn01 flyttade sidan Kammarmusik 2022-10-26 till 2022-10-26 Kammarmusik över en omdirigering)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kammarmusik på Saab bilmuseum oktober 2022

Den 26 oktober hade mellan 40 och 50 saabveteraner samlats för att lyssna på kammarmusik.

Det är två personer Tobias Granmo som spelar violin och Daniel Berg på marimba och som kallar sig Duo Granmo-Berg. Båda undervisar på Högskolan för Scen och Musik och är ofta inbjudna för att gästspela vid andra universitet i Europa.

Duon Granmo-Berg tog oss med på en utflykt i kammarmusikens underbara värld. Violinen och marimbans klang blandades till virtuosa, fartfyllda och nya klanger där även gripande melodier spelades.

Vi fick höra flera olika musikstycken skrivna av stora mästare, som Bach, men även populärmusik och egenskrivna kompositioner.

De hade en mycket god publikkontakt där vi bjöds på musik som varvades med festliga anekdoter kring upplevelser i Saabbilar. Båda hade växt upp med Saabar i sina familjer. Vissa av anekdoterna berörde båtar och hav där Tobias seglade medan Daniel var lite avvaktande till sjöfarkoster.

Det blev en högtidsstund med härlig musik som alla inte var vana att höra men som var mycket uppskattad. Duon fick kraftiga applåder och avtackades av Peter Bäckström med varsin Saab turbo-mugg.

Som avslutning och extranummer spelades "Att angöra en brygga".

Publik, liten bild.JPG

Foto: Uno Dahl

Två musiker, liten bild.JPG

Foto: Uno Dahl

Tobias Granmo och Daniel Berg.jpg

Foto: från internet