2023-03-02 Årsmöte 2023

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Version från den 22 mars 2023 kl. 15.45 av Saabvetthn01 (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ett 80-tal medlemmar samlades i Folkets Hus för att delta i föreningens årsmöte. Efter lottköp , ”mingel” och underhållning av den eminenta Veteranorkestern öppnades mötet av ordförande Sten-Olof, som hälsade deltagarna välkomna.

Till avlidna medlemmars minne tändes ett ljus och efter en tyst minut spelade Veteranorkestern en vers ur Minnets Violin, dikt av Malte Enmalm.

Till att leda årsmötets förhandlingar valdes Sture Ericson och som sekreterare Göran Jönsson.

Till justeringsmän valdes Sixten Söderström och Per Henry Röed.

Verksamhetsberättelsen för Veteranerna upplästes och godkändes av mötet.

Revisorerna godkände räkenskaperna och beviljade ansvarsfrihet för styrelsen. Om ekonomin rapporterade kassören årsredovisningen där det framgick att kassan är tillräckligt god.

Val av styrelse och funktionärer: I styrelsen avgick Sten-Olof Göthberg, som ny ordförande valdes Tommy Björkquist. Göran Jönsson, sekr. och Gunnel Ekberg suppleant, omvaldes. I Gymnastikkommittéen avgick Nisse Gustavsson och ersattes av Per-Henry Röed, i Valberedningen blev det en vakant plats efter Ingvar Jonsson.
Övriga funktionärer blev omvalda eller kvarstår.

Medlemsavgiften för år 2024 fastslogs till 100 kr, som tidigare. Tills årsmötet var medlemsantalet 1004. Antalet museivolontärer är ca 50 och fler är välkomna.

Efter utgången av denna paragraf övertog Tommy ordförandeklubban och tackade Sture för väl genomförd förhandling och ledde resten av mötet och överräckte sedan blommor till Sten-Olof.

Höstprogrammet presenterades av Uno Dahl.

Efter mötesförhandlingarna vidtog underhållning i form av sång och gitarrspel av Jacobsson & Saxin. De framförde en skön blandning med musik av bla Cornelis Vreeswijk Björn Afzelius, Mikael Wiehe och Lars Berghagen.

Avslutningsvis intogs en gemensam måltid bestående av gulasch, ris och sallad och därefter kaffe med sockerkaka och allra sist dragning i lotterierna.

Noterat av Göran Jönsson, sekreterare

Foto av Uno Dahl