Tävlingsavdelningen

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

1965-VIPS2

Saab-T-avdelningar på stan

Vid Saab-T finns två avdelningar, som har sin verksamhet utom fabriksområdet vid Stallbacka. Det är tävlingsavdelningen och publikationsavdelningen. Dessa avdelningar presenteras här —- med början hos tävlingsavdelningen — som i vinter tagit nya lokaler i bruk.

Invigningen av tävlingsavdelningens nya lokaler

Onsdagen den 17 februari stod tävlingsavdelningens nya lokal: vid Hyvlaregatan färdig. Avdelningens personal med fruar och fästmör hade med anledning av detta samlats till en invigningsträff, som inleddes med visning av de nya lokalerna, och som avslutades med en trevlig fest på Trollhättans Stadshotell.

Till träffen hade Erik Carlsson med maka Pat anlänt och ANA:s PR-chef Sten Wennlo fanns på plats. Där sågs vidare Elisabeth Nyström, Gunnar Palm och — belåtet mysande — chefen för tävlingssektionen vid Saab-T, Bo Hellberg, och så givetvis långa raden av mekaniker.

Vi nämnde att Bo Hellberg såg belåten ut, och efter visningen förstår man att han har alla skäl att vara det Det är nämligen en verkligt fin och välutrustad anläggning som nu tagits i bruk.

Självförsörjande

— Vi har nu blivit så gott som självförsörjande, säger ingenjör Hellberg. Reservdelslager kan vi av naturliga skäl inte hålla här, men i övrigt klarar vi oss bra på egen hand sedan vi fått motorverkstad med fyra arbetsbänkar för monteringsarbeten, ett sliprum samt ett välutrustat motorprovrum. Vi har dessutom fått en förnämlig verkstadshall med plats för nio bilar, tvätthall liksom förråds- och lagerutrymmen, och så har vi nu tre kontorslokaler plus ett kontor i motorverkstaden. Vi har även fått det bättre ordnat för personalen (16 man) här finns både omklädnings- och lunchrum.

- Du nämnde lunchrum, äter ni inte i Saab-restaurangen?

- Nej, men vi hämtar maten därifrån — inslagen i foliepapper — och det tycker vi går alldeles utmärkt.

- Hur stor golvyta disponerar ni nu?

Totalt — om vi räknar in lagerutrymmena på andra våningen — rör det sig om cirka 800 m2.

Rallyminnen

Efter visningen bar det så av till Stadshotellet där det ordnats ett gemytligt samkväm i otvungen och kamratlig anda. Kvällens värd — Sten Wennlo— berättade, tillsammans med Erik Carlsson, minnen från olika rallyn, det visades film och det tippades, ett utomordentligt bra tips där alla erhöll pris (något att ta efter för AB Tipstjänst) och där alla deltog med liv och lust.

En sammanfattning av denna visningsdag blir, att det finns all anledning att lyckönska Bo Hellberg och hans folk till den nu färdigställda anläggningen.

1965-V15-t.jpg

Glade chefen för tävlingsavdelningen, ingenjör Bo Hellberg

1965-V16-t.jpg

Bengt Erik Ström i full verksamhet i motorverkstaden

1965-V17-t.jpg

Den rymliga och ljusa verkstadshallen