”Så skapade vi den - nya Saab 9-3 Sport Sedan”

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

23-29 maj 2002


Engagerande presentation drog många till museet

Projektledaren för 440-projektet, Kent Bovellan, berättade i förra veckan i en serie anföranden om arbetet med att utveckla nya Saab 9-3 Sport Sedan. - Spännande och intressant och han hade ett så engagerat sätt att berätta, sa Gunvor Thorson på Tekniska.

Platsen för föredragen var b-hallen på museet. Något som anläggningens chef Peter Bäckström tyckte var bra: - Hoppas att alla går hem och berättar hur fint vi fått det. Vi har plats för ännu fler saabanställda besökare här nere. Peter Bäckström syftade på museets ombyggda entré vars utseende ansluter helt till Saab Unlimited-konceptet.

Museets verksamhet utvecklas hela tiden. Bland annat finns det sedan i höstas möjlighet att provköra Saabs senaste modeller.

Sammanlagt var det drygt 700 Saabare som nappade på erbjudanet i förrförra Saab7dagar och tog chansen att lyssna på Kent Bovellan. Få, om ens någon, ångrade sig. Kent Bovellans entusiasm och berättarglädje var rent smittsam och det var stundtals kö efteråt när publiken fick en chans att provsitta bilen, känna på materialen och i lugn och ro spana in alla detaljer.

Kent Bovellan körde sex stycken föredrag, inget det andra likt.

- Nej, jag varierar mig allt lite. Jag ser det här som ett komplement till den information om bilen som de anställda fatt i "Saab Insight” och på Intranätet. Här har jag också chansen att gå lite djupare.

- Det var roligt att lyssna på Kent och höra lite om arbetet bakom. Jag tror den här hösten kan bli riktigt rolig för oss saabanställda, sa Göran Kähler på Tekniska.

Michael Steen