17 Saab-leverantörer har nu fått GM-order

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Bilaga

1991-10-18

1991-124.jpg

Bo Andersson

Genom Saab Automobiles försorg har 17 av Saabs leverantörer, under det senaste året, blivit antagna som leverantörer av General Motors. Av dessa är sju svenska, sex finska, två danska, en norsk och en japansk. De order som dessa företag fått av GM uppgår totalt till cirka 600 miljoner svenska kronor.

"-Vi är stolta och glada att våra leverantörer vinner affärer hos GM. Det stärker både dem och oss" säger Saab Automobiles inköpsdirektör Bo Andersson i en kommentar.

Fem till följer inom ett halvår tror Bo Andersson att ytterligare fem Saableverantörer fått GM som kund. Det skulle innebära ett totalt ordervärde på cirka 1 miljard svenska kronor. Det motsvarar ungefär hälften av Saab Automobiles inköp i Sverige under ett år.

Saab Automobile ingår i GM:s globala inköpsnätverk med ansvar för leverantörer i Norden (Sverige, Norge, Danmark och Finland) och Fjärran östern.

Ansvaret består i att föreslå lämpliga leverantörer och att se till att antagna företag uppfyller ställda förväntningar på kvalitet, service och pris.

"- Det är en styrka både för Saab Automobile och våra leverantörer att de också levererar till GM" säger Bo Andersson, och fortsätter:

"- De får en stärkt ställning genom att de får fler kunder och vi gynnas på sikt genom bättre priser då de får utnyttja sin produktionskapacitet bättre."

THOMAS SCHULZ