1953-03 Vips1 Saab -92 Modell 1953

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

1953-03_Vips1

Saab-92 modell 1953

1953-01.jpg

I december lanserades den nya modellen av Saab-92 med yttre bagagelucka, större bakruta och bekvämare inredning men med oförändrade yttre linjer. Bilen finns i ett exemplar vid Saab i Linköping, där på bilden Agne Larsson putsar den nya bakrutan, Av bilden ser man, att bensinpåfyllningslocket flyttats till vänster bakflygel. De övriga förändringarna framgår av Björn Karlströms teckningar.

Onsdagen den 28 januari bänkade sig ett 30-tal 10-åringar vid Saab-T tillsammans med företagsnämndsledamöter och klubbfunktionärer till den årliga 10-års-festen. Saabs egen orkester spelade och direktör Svante Holm framförde företagets tack till ”10-åringarna” för att de troget stannat kvar och under brydsamma övergångsår hoppats på företagets framtid.

Sedan direktör Holm utdelat 10-årsnålen och en speciell ”Nålvisa” avsjungits, tackade ingenjör Gösta Dahlgren för utmärkelserna och utbringade ett 4-faldigt leve för Saabs framtid.

Kvällen blev innehållsrik med musik av Saabs orkester, deklamation av ingenjör Olof Öhlander och lutsång av herr Evert Blomberg. De många roliga historierna blev till slut en tävlan mellan vänstra och högra flygeln och i synnerhet mellan herrar K. G. Svensson och Hans Thonander.