2012-06-04 Gympagruppens säsongsavslutning

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Noteringar och lite bilder från Gympagruppens Vårsäsongsavslutning.

Gympagruppens promenad den 4 juni 2012

Det dåliga vädret till trots så hade 9 personer slutit upp till denna promenad. Vi fick bra guidning av Sixten och Hasse J. m.fl. som var väl insatta i området, i både skog och mark.

Vi såg minnestenar efter järnvägsarbeten på Nossebrobanan och vi informerades om slättbergens historiska uppkomst, vi fick veta gårdarnas namn vilka vi såg från skogsbrynet ut mot den öppna Gärdhemsslätten. Även ett dynamitlager visades oss där köpmännen förr i tiden fick lagra sin dynamit då det ansågs för vådligt att ha dessa stora mängder inne i staden. Här fick man hämta sin dynamit i små portioner. En krigsmans boningsplats visades också och det var den indelte soldaten Kagg. Det fanns inget kvar av torpet där han bodde men väl platsen där hans torp en gång stått. Under kaffepausen på slättbergets öppna yta behagade regnet tillfälligtvis att lysa med sin frånvaro för att senare återkomma i kraftig intensitet. Regnkläder och paraplyer fick göra stort motstånd i vätan men trots detta var det en trevlig promenad tyckte vi alla.

Notering och foto Christer Råding

Gympagruppens promenad den 7 juni 2012

Samling vid Friluftsgårdens parkering i Öresjö (vid Munkebo) vid 10. Promenaden gick på Naturstigen som går på 2,5-km-spåret och därifrån på andra småstigar till Inger Hagsérs stuga.

Där intogs medhavt skaffning i fint väder. Återvägen till parkeringen gick på den stora vägen. Väl framme vid parkeringen kom regnet och alla åkte hem.

Gympagruppens promenad den 11 juni 2012

Ca 15 personer och hunden Sigge, samlades vid västra slussparkeringen kl.10 för den sista promenaden för vårterminen. Denna promenad skulle gå på den nya Träbrostigen mellan Olidan och Gamle Dal. Vädret var och hade varit lite osäkert så Träbrostigen som inte bara går på träbroar utan på lite fuktig mark så promenaden blev på Kärlekens Stig till Olidan och därifrån upp förbi kolonilotterna fram till stigen västra sidan av Bergkanalen. Inget regn så långt men på vägen till parkeringen innan vi kom fram till Slusscaféet så kom störtregnet. Något blöta avslutade vi utflykten med en räkmacka och lite info om Träbrostigen.

Notering och foto Göran Jönsson


OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !