2012-10-11 Höstmöte med underhållning av Johan Frendberg

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Höstmöte för Saabveteranerna på Folkets Hus med underhållning av Johan Frendberg

Medan föreningens eminenta veteranorkester underhöll oss med musik och sång samlades ett 90-tal medlemmar till de dukade borden.

Vice ordförande Ove hälsade alla välkomna. Han höll en kort minnesruna över vår alldeles nyligen bortgångne ordförande Lars-Erik Johansson och sen en tyst minut.

Efter detta fick vi lite föreningsinformation. Den nu ombildade föreningen är nu uppe i över 500 medlemmar. Två gånger om året skall vi göra ett allmänt informations- utskick med email alt. brev. Medlems respektive är givetvis välkomna även om de inte är medlemmar. Veteranskapet på Saabmuseet fungerar bra och fler får gärna ställa upp. En vänförening till museet håller på att bildas, fristående från Saabveteranerna, för att söka sponsring av verksamheten.

Sen kom höjdpunkten, musikern Johan Frendberg. Han spelade och sjöng med kraftig stämma och intensivt spel ett tiotal populära låtar av:

Cornelis: bl. a. Fragancia och Sommarkort,
Taube: bl. a. Fritiof och Carmencita, och Som stjärnor små,
Paul Simon: The Boxer,
Elvis: It’s now or never,
Georg Riedel/Astrid Lindgren: Fattig bonddräng,
Py Bäckman: Stad i ljus.

Nästa programpunkt var gemensam måltid bestående av fläskfile haricots verts, potatisgratäng, sallad. Måltiden avslutades med kaffe och kladdkaka med en gräddrosett på.

Som sista programpunkt genomfördes en spännande lottdragning som gjorde ett antal medlemmar med tur mera lyckliga än andra.

Noterat av Göran Jönsson

OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

Foto Göran Jönsson