2013-11-23 Julmarknad på Gunnebo Slott

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Lördag kl. 7.15 i novembermörkret samlades 21 stycken Saabveteraner utanför Saab-museet för att åka buss till julmarknad.
Gamla Haga i Göteborg var första delmålet och där besökte vi Café Husaren på Haga Nygata, som är ett mysigt café med trevlig inredning och massor av goda ting. Taket var i originalutförande och tillverkat i glas och var mycket vackert. Bullen till kaffet var som en hel krans och resterna fick vi ta med oss som en ”doggy bag”.

Sedan vandrade vi, i två timmar, runt i Haga tillsammans med en duktig guide och lärde oss mycket om Hagas historiska byggnader och miljöer från 1700- och 1800-talet. Mycket rivet men sedan återuppbyggt i gammal stil. Avslutningsvis hade vi fri tid att besöka de många små butiker, som så här års var fulla med julpynt.

Nästa anhalt var Långedrag och GKSS:s seglarrestaurang, där vi intog en måltid med torskrygg som brukligt i Götet. Havet låg spegelblankt utanför fönstret, men några seglare hade dock lyckats få vind i seglen.

Slutmålet var Gunnebo Slott, där vi möttes upp av en gycklare, som barnen uppskattade och även några vuxna. Västsvenska matproducenter och lokala hantverkare ställde ut i mysig miljö. Mycket gott att smaka på och köpa med sig. Levande djur ingick också i den lantliga miljön.

Avslutningsvis, när mörkret lade sig över nejden, uppträdde två flickor i en elddans. Mycket sevärt i slottsmiljö.

Vid 17.00-tiden återvände vi till Trollhättan efter en innehållsrik dag i Götet.

Noterat av Elisabeth Torssander. OBS Du kan klicka på bilderna för att förstora dom !

Foto Olle Johansson