2017-01-19 Macken på Lorensbergsteatern

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Torsdagen den 19 januari 2017 samlades ett glatt gäng med saabveteraner för att åka ned till Göteborg och Lorensbergsteatern för att se scenversionen av den berömda TV-serien av Macken med Galenskaparna och After shave. Det är jubileum eftersom det är 30 år sedan serien gick i TV.

Ingemar Enström körde oss ner och bussen var helt fylld till den sista och platsen, vilket betyder femtio personer.

Förväntningarna var höga på kvällens föreställning och skulle komma att infrias. Det var ett högt tempo med goda skämt och härlig musik och sång. Dekoren var välbyggd som en riktigt rörig bilverkstad från förr. Sketcherna, som man kände igen, framfördes med glimten i ögat och med skön mimik, och skrattsalvorna rungade i salongen. Man skall ha husvagn, Truckdriver song, Jag vill ha en synt farsan, Trumslagaren, Barkisar i byte, Tjuven, Citroenmotorn, ”Gummihandlaren” och Utombordaren var några av sketcherna som framfördes, förutom de röda trådarna, den beige kunden som aldrig kommer till skott med sitt ärende, och kunden som skall hämta sin vita Opel som tycks ha försvunnit. Och givetvis hördes uttrycket ”Hej då macken vi ses i morrn”.

Föreställningen avslutades med ett extra nummer med att sången ”Det skall vara gott att leva” framfördes under stående ovationer från hela publiken i salongen.

Nedan en bildkavalkad från föreställningen.

       Nedtecknat av Uno Dahl