2017-03-16 Erik Carlsson på taket-"Världsmästare i PR

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök
20170316-01.jpg

Peter Bäckström var en av de som bäst kände Erik Carlsson efter hans karriär som “världsmästare i rally”. Torsdag 2017-03-16 höll Peter ett initierat föredrag om Erik, fyllt med roliga och intressanta episoder.

Erik hade en förmåga att alltid komma i centrum när människor träffades, oavsett om det handlade om bilar eller något annat. Han var mycket allmänbildad och kunde därför alltid hänga med och bidra med dråpliga kommentarer.

Därtill måste man nämna hans makalösa minne för människor och namn Överallt, oavsett var man befann sig, blev han igenkänd. Han hade en förmåga att anpassa sig till vilken “klass” det än var, men trivdes nog bäst bland vanligt folk.

Hans sinne för PR var unikt vilket visade sig i att folk som inte visste det snart insåg att SAAB var världens bästa bil och Trollhättan den bästa platsen på jorden att bo på. Hans skarpa och fräcka tunga kunde någon gång få folk att baxna.

Erik var också en utmärkt föredragshållare vilket ingalunda försämrades av den Trollhätteengelska han tillämpade. Men vad många inte visste var att han när så krävdes kunde prata en alldeles utmärkt engelska.

Han hade även en förmåga att hålla sig aktuell och någon “föredetting” blev han aldrig.

Erik gick verkligen ur tiden med flaggan i topp.

       Reportage av Niels-Uno Håkansson

       Foto. Olle Johansson / Museets arkiv