2018-01-24 Phantom of the Opera

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Resa till Göteborgsoperan med Saabveteranerna

den 24 januari 2018.

50 förväntansfulla Saabveteraner äntrade kl. 17:00 bussen från Enströms utanför Saab bilmuséum, för att åka och njuta av Göteborgsoperans uppsättning av Phantom of the Opera. Trots stora gräv- och byggarbeten i centrum av Göteborg anlände vi i god tid till operan. Detta gjorde att vi hann med lite förfriskning före förställningen samt också förbeställa nåt mättande till pausen.

Så intog vi våra fina platser och ridån gick upp för Andrew Lloyd Webber fina musikal. Förställningen var samproducerad med Finlands nationalopera i Helsingfors. Den åländska sopranen Sofie Asplund med en helt underbar röst gjorde den kvinnliga huvudrollen Christine. Den dramatiska rollen som Fantomen framfördes av den svenska barytonen Joa Helgesson. Förutom goda sång- och dansprestationer och en bra orkester gjorde den fantastiska scenografin att vi verkligen njöt av bägge akterna. För första gången sedan urpremiären 1986 hade de medverkande fått nya kostymer som designats av Marjaana Mutanen som ville att vår tid skulle sätta sin prägel på förställningen. Regissören Tiina Puumalainen och Marjaana ville också hitta en känsla av vardagsliv bakom kulisserna i operahuset.

I bussen hem konstaterade även vi som var en del av de 140 miljoner människor som redan tidigare sett Fantomen att detta var en ännu bättre uppsättning.

Mycket nöjda var vi tillbaks i Trollhättan vid 23-tiden.

/Bengt Dahlberg

Fantomen 1.jpg

I väntan på föreställningen

Fantomen 2.jpg Fantomen 3.jpg Fantomen 4.jpg

Fantomen 5.jpg

Mingel och förtäring i pausen

Fantomen 6.jpg