2021-11-20 Teaterexpressen - Billy Elliot

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Teaterexpressen den 20 november 2021 till Säffleoperan och Billy Elliot med Saabveteranerna.

Den 20 november är det äntligen dags efter ett år av förväntan att besöka den efterlängtade föreställningen Billy Elliot.

Vi var 12 st vaccinerade Saabveteraner som vågade sig ut på äventyr och lämna det trygga hemmet efter hävda restriktioner. Kulturen segrade och kom tillbaka till oss.

Tåget ankommer Trollhättan med nästan fullsatta vagnar från Göteborg men 1 vagn var reserverad för oss. Chips och dricka fick vi när väl kom ombord. Väl framme i Säffle blev vi mottagna med mousserat vin och ett buffébord dukades upp med kyckling och diverse sallad medan vi lyssnade till levande musik. Efter maten spelas det upp till dans. Klockan ringer och det är dags för föreställningen i salongen.

Billy är en arbetargrabb på 12 år som växer upp i en gruvort i 1980-talets England. Mamman är död och pappan och storebror får ta hand om hemmet. Gruvstrejken präglar tillvaron. Förväntningarna på Billy är stora att han skall ägna sig åt något "manligt" såsom boxning men Billy sneglar på balettflickorna och tycker att det verkar roligare. Efter mycket motstånd från pappa och storebror lyckas han dock med stöd av balettfröken, som såg att han var talangfull, att nå sitt mål att ägna sig åt det konstnärliga istället. Musikalen har spelats i Londons West End och Broadway i New York med succé. Musiken är komponerad av Elton John, som kan dra paralleller till sitt eget liv. Med en lärdom att låta barnen ägna sig åt det de har fallenhet för. Mycket livsbejakande dansmusikal.

På tågresan hem bjöds på "nattmacka" och dricka av olika slag. Som vanligt en eftermiddag och kväll fylld av mycket musik, dans och mat.

Författad av: Elisabeth Torssander