2022-04-07 Elvis vänner och originalmusiker

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Torsdag den 7 april 2022 besökte 50 Saabveteraner Vara konserthus för ”En afton med Elvis vänner och originalmusiker”. I bussen dit lyssnade vi på gamla Elvis-låtar och försökte besvara ett quiz om honom.

Showens solosångare var Dwight Icenhower. Han såg ut som Elvis, rörde sig som Elvis och hade dessutom en röst som var bra nära originalet. Förståeligt att han har vunnit titeln som ”The world´s best Elvis” fyra år på raken. Dessutom medverkade trummisen Bob Lanning som spelade med Elvis i Las Vegas och hörs bl a på originalversionerna av ”C C Rider” och ”Polk Salad Annie”. En av Elvis favoritsångare Jim Murray från sånggruppen The Imperials bildade kör tillsammans med sin fru Barbara och en trio herrar från Barcelona. Jim kan höras och ses i den populära konsertfilmen "Elvis - That's The Way It Is" från 1970. Duktig gitarrist var Carl Bradychock. Även pianist och basist hade trots sin ungdom övat in de gamla låtarna till fulländning.

En härligt svängig kväll som alla verkade väldigt nöjda med. På hemresan var det prisutdelning och så lyssnade vi på fler låtar ur Elvis stora skivskatt.

Elvisbild.JPG

Text och foto: Bengt Dahlberg