2022-04-21 Årsmöte 2022

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Rapport från årsmötet den 21 april 2022

Ett 70-tal medlemmar samlades i Folkets Hus för att delta i föreningens årsmöte. Efter lottköp , ”mingel” och underhållning av den eminenta Veteranorkestern öppnades mötet av ordförande Sten-Olof, som hälsade deltagarna välkomna.

Till avlidna medlemmars minne tändes ett ljus och efter en tyst minut spelade Veteranorkestern en vers ur Minnets Violin, dikt av Malte Enmalm.

Till att leda årsmötets förhandlingar valdes Uno Dahl och som sekreterare Göran Jönsson.

Till justeringsmän valdes Sixten Söderström och Per Henry Röed.

Verksamhetsberättelsen för Veteranerna upplästes och godkändes av mötet.

Programkommittén: Vårens aktiviteter inställda pga Coronan, av höstens aktiviteter kunde 7 genomföras.

Saabveteranernas gymnastik: Träningar inställda på våren pga Coronan. På hösten har träningar genomförts, som tidigare, på Friskis & Svettis på Innovatum, med i snitt 15 till 30 deltagare av vilka några varit damer. Per Karlsson, Per Henry Röed, Hans Larsson och Håkan Jonsson har varit ledare.

Wallenbergsstiftelsen: För Trollhättans del har under året inga bidrag utdelats

Arkivgruppen: Gruppen har inte hållit några sammankomster under året pga Coronan.

Samordningsgruppen: Gruppen har hållit 1 möte. Schema har gjorts för volontärerna.

Revisorerna godkände räkenskaperna och beviljade ansvarsfrihet för styrelsen. Om ekonomin rapporterade kassören årsredovisningen där det framgick att kassan är tillräckligt god.

Val av styrelse och funktionärer: Styrelsen omvaldes: Sten-Olof Göthberg ordförande, Erik Svendsen v. ordf., Kent Eriksson, kassör, Göran Jönsson, sekr., Hans Nilsson v. sekr. och Pernilla Björck och Gunnel Ekberg suppleanter. Bland revisorerna ersattes suppleanten Lars-Olof Nilsson, som avgick och fick blommor, med Per Henry Röed. Övriga omvaldes. Omval av samtliga i kommittéerna.

Efter utgången av denna paragraf övertog Sten-Olof ordförandeklubban och tackade Uno Dahl för väl genomförd förhandling och ledde resten av mötet.

Medlemsavgiften för år 2023 fastslogs till 100 kr, som tidigare. Tills årsmötet var medlemsantalet 999. Antalet museivolontärer är ca 65 och fler är välkomna. Sten-Olof berättade om museets stödförening, samt önskade fler volontärer till museet och påpekade tacksamt att veteranerna har museet som ”navet” i verksamheten.

Höstprogrammet presenterades av Uno Dahl.

Efter mötesförhandlingarna vidtog underhållning i form av modevisning där firman Ehlsas Garderob med Kattis och Lena visade damkläder inför våren typ byxor, tunikor, tröjor, klänningar, från Soja Concept, Free/quent, Isay, Masai, Happi, Ajlajk och Nordins visade skjortor, byxor och jackor, från Erla of sweden, Casa Moda, Sunvill, Hajo, Wrangler, AP, Signal, Club of Comfort och Tuxer, med hjälp av mannekänger från Saabveteranerna.

Avslutningsvis intogs en gemensam måltid bestående av kall inkokt lax med god sås och kokt potatis och sallad och därefter kaffe och chokladkaka och dragning i lotterierna.

Noterat av Göran Jönsson, sekreterare

Foton: Pernilla Björck