2023-11-11 Teaterexpressen med "Kinky boots"

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Reportage angående resa till musikalen Kinky Boots den 11 november 2023 på SäffleOperan med Saabveteranerna.

Det har nästan blivit en tradition att åka tåg med Teaterexpressen till SäffleOperan varje höst. Så också i år trodde vi men denna gång blev det buss i stället. Så sent som dagen innan visste vi inte om vi skulle komma i väg då vi inte hade fått någon exakt avgångstid! 32 st anmälda veteraner väntade otåligt på en Öckerö buss på Resecenter.

Vad orsakade denna ovisshet? Jo, Trafikverket lämnade inte något besked till Teaterexpressen angående något spår, så de var tvungna att ordna bussar i stället. Halva nöjet var ju att färdas med tåg tyckte några. Men vi blev inte besvikna för när vi väl satt i bussen så small Champagnekorkarna och vi tyckte det kändes bekvämt tack vare en kämpande Johanna från Teaterexpressen som höll ångan uppe. Vi hade ju välkomstdrink och middag som väntade i Säffle och dessutom hela musikalen Kinky Boots med all musik och dans.

Kinky Boots är en musikal med manus gjord av Harvey Fierstein och text och musik av Cyndi Lauper och är en show med dragshowartister. Temat är acceptans dvs att acceptera att alla människor är olika. Huvudpersonen är Charlie Price vars planer i livet ändras plötsligt då hans far avlider och han ärver sin fars konkursmässiga skofabrik i Northampton. Berättelsen bygger på en sann historia och har också filmatiserats. Historien slutar dock inte lika lyckligt i verkligheten som i musikalen pga. konkurrensen från utlandet.

Charlie är helt ointresserad av skor. Ingen vill köpa fabrikens skor. En kund har avbeställt all årets kollektion.

På klubben Blue Angel önskar sig dragshowartisten Lola skor som håller för en mans tyngd då hon hade tappat den höga klacken på sin sko. Charlie fick en ide! Han skall låta Lola designa sexiga damstövlar i herrstorlek. Lola presenterade de första lårhöga röda lackboots med skyhög klack. Byt produkt! De nya stövlarna skall presenteras på Milanomässan.

Efter många motgångar vid framtagningen av de sexiga stövlarna så har också Milanomässan blivit mycket dyrare.

Slutligen reder allt upp sig och stövlarna har fått raka sömmar och klacken är korrekt. Charlie beger sig till Milanomässan utan Lola eftersom de inte var överens vem som skulle visa upp stövlarna. Charlie stövlar ensam upp på catwalken, men blir glatt överraskad och räddad av Lola och Änglarna som plötsligt dyker upp och gör en makalös visning på catwalken!

Kinky Boots är en fartfylld musikal med fin musik och mycket proffsiga dansare.

På bussresan hem delades det ut smörgåsar så man inte behövde gå och lägga sig hungrig.

Noterat av Elisabeth Torssander