2023-12-14 Julbord med Saabveteranerna på Folkets hus

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sökSom förra året betalade vi våra 250 kr per BG 5308–7375 för att slippa hantering med kontanta pengar. Ulla-Britt Andersson tog emot våra anmälningar.

Det planerade datumet för årets julbord var torsdagen den 30 november men ett missförstånd gjorde att det blev flyttat till 14 december.

Efter incheckningskoll, som Hans Nilsson gjorde, och en halvtimmes mingel och glögg i hallen utanför restaurang Bacchus, öppnades dörrarna kl.16.30 och ca 120 veteraner strömmade in i matsalen.

Veteranorkestern, 3 man denna gång, med tomteluvor på: Mats Widenberg, Nisse Andersson och Sven-Erik Wennborg underhöll oss med musik och sång. Nye ordföranden Tommy Björkqvist hälsade alla välkomna och berättade om året som gått och önskade alla God Jul och Gott Nytt År. Uno Dahl berättade om vårens program.

Så högg vi in på sill och kallskuret. Många backade om av det goda.

Sen blev det varmrätter och därefter kaffe och ris à la Malta plus lite frukt och godis. När alla var mätta och belåtna blev det dragning i det stora jullotteriet som denna gång gjordes lite annorlunda. Alla fick 5 lotter som vi behöll under hela lotteriet. Alla lottkopior lades i en skål som Per Henry gick runt med och olika personer drog vinstnummer. Några vann 3 och några 2 och några 1 och några får ha bättre tur nästa år. När detta var klart avslutades den trevliga sammankomsten med långdans som Nisse Gustavsson ledde.

Noterat av Göran Jönsson, sekr.

Foto: Uno Dahl