Europapresentation för Saab 9000 CD

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

1988-01-15 Vindrutan nr 1073

1988 92 9000CD.jpg

Det senaste tillskottet i Saab-familjen — Saab 9000 CD — presenteras i Nice på franska rivieran 25—29 januari. Under lanseringsveckan som fått arbetsnamnet ”A Nice Ad-venture” får 200 journalister från hela Europa, som tillsammans beräknas representera ca 100 miljoner läsare, en ingående presentation av den nya bilen samt provköra den ordentligt.

Presentationen sker i ”Acropolis” som är ett av Europas största konferenscentra. Provkörningen kommer att omfatta ca 250 km på skiftande vägar från snabba motorvägar till krokiga bergsvägar. Efter journalisterna kommer ca 2 300 importörer och återförsäljare till Nice för ett gemensamt introduktionsprogram och provkörning som är uppdelad på två dagar.

Att Saab har valt Nice i Frankrike för introduktionen beror på det centrala läget i Europa samt att den franska sydkusten har de bästa förutsättningarna för ett stabilt väder för provkörningen.

Under introduktionsveckan kommer också ett antal bilar att visas för personalen vid Saab-Scanias produktionsorter i Sverige och vid Saab-Valmet i Finland.