Här kommer 111

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

6 AUGUSTI 1976 NR 554

1976-010 111.jpg

Här kommer 111 :an fullastad med brännbart material. Vid spakarna: Sven Friberg. På passagerarplats: Gunnar Rosenlund

Här kommer 111!

I tolv år har Sven Friberg kört "sope-trucken" på Saab-Scania. Han och hans medhjälpare Gunnar Rosenlund tillhör den stora skara medarbetare som håller rent omkring oss på företaget. Ett väl signat arbete i dessa miljöomtänksamma tider då man förhoppningsvis börjat inse vad en ren natur och en ren arbetsmiljö betyder för oss alla.

Friberg och Rosenlund tar hand om brännbart material, som de hämtar från ett vidsträckt område som omfattar kontor (även Teknisk utvecklings paviljonger), hela press- och karossverkstäderna med tillhörande magasin, reaverkstaden och verktygsverkstaden.

Tomma kartonger (se bilden) är det fråga om i första hand, men de välpackade säckarna från kontorets papperskorgar tar sin plats liksom "övriga sopor" från verkstäderna. Arbetslösa behöver vi minsann inte vara säger Sven Friberg. Han kör 10—12 lass sopor om dagen med 111 :an och han kör lassen till Magasin 6, där en komprimator med 32 tons tryck pressar samman soporna och placerar dem i en container. Denna hämtas och körs till en av stadens större fjärrvärmecentraler, där de kommer till återanvändning i form av varmvatten etc. Och så har då Friberg och Rosenlund medverkat i ett fullbordat kretslopp.