IF Saab har 35-årsjubilerat

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

24 SEPTEMBER 1976 NR 561

IF Saab har 35-årsjubilerat

Det var omkring 125 glada människor av båda könen som den 10 september samlades i personalrestaurangen för att hylla 35-års-jubilerande IF Saab. Bland dessa fanns också representanter för Korporationsidrottsförbundet, Trollhättans Fritidsnämnd, Volvo-Flygmotor, Nohab, Ferro och Brandkåren, som alla hade vackra ord att säga om 35-åringen. Företaget representerades av direktör Rolf Sandberg och personalchef Hans Norrby och givetvis fanns föreningens hedersordförande Sten Kahrle på plats.

Men för att börja från början med firandet, så inleddes kvällen med att föreningens ordförande Bertil Klint hälsade festdeltagarna välkomna. Så följde långa raden av utmärkelsetecken. Det skulle ta ett enormt utrymme att räkna upp alla, men nog tyckte vi att det kom extra värme i applåderna när kvartetten Gösta Dahlgren, Göte Johansson, Douglas Kilenberg och Bertil Sallander tilldelades IF Saabs högsta utmärkelse för minst 25-årigt arbete till föreningens fromma.

Kontaktskapande

Vid middagen talade bl. a. direktör Sandberg om idrottens betydelse som kontaktskapande mellan de anställda och han tackade alla dem som på olika sätt genom träget arbete hållit verksamheten igång och fört den framåt. Han avslutade talet genom att tacka för den goda maten.

Efter avslutad måltid hör det givetvis till ordningen att en idrottsförening — även om den börjat bli till åren — har motion på programmet. Det hade arrangörerna ordnat i form av dans till Saab-Scanias egen orkester, som kvällen till ära spelade både underhållnings- och dansmusik — båda stilarna lika rutinerat. Och det dansades flitigt denna jubileumskväll, så flitigt att få middagskalorier överlevde. Men IF Saab kommer med all sannolikhet att överleva ännu många jubiléer.

Länge må den leva!

HEDRADE