Känd motorman tävlingsledare vid Saab-T

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

För att handha Saabs tävlingsverksamhet anställdes vid Saab-T i februari ingenjör Bosse Hellberg, känt namn i motorkretsar. Saabs ökande tävlingsdeltagande senaste år har gjort en speciell tävlingsledarebefattning nödvändig.

Ingenjör Hellberg, 30 år, har mångårig erfarenhet från motorsporten, både som aktiv tävlande och som organisatör. Han började tävla som kartläsare redan 1949 med skolkamraten, välkände Arthur Wessblad. På senare år har han ägnat sig mest åt rallyn.

Sedan 1952 har han tillhört styrelsen för KAK:s ungdomsförbund, de senaste 4 åren som ordförande. Han har i ett flertal år varit tävlingssekreterare för Midnattssolsrallyt och tävlingsledare för Mobils ekonomilopp och dessutom verkat som organisatör i åtskilliga mindre tävlingar.

Genom sin verksamhet inom KAK och Svema har han varit engagerad i de flesta större tävlingsarrangemang för motorsporten inom landet och därigenom fått vidsträckta kontakter.

Vid Saab kommer Hellberg förutom att handlägga tävlingsfrågor för de egna fabriksförarna också att vara kontaktman och rådgivande för privattävlande Saabförare i Sverige och utlandet.

För Saabs del kommer tävlingsprogrammet i år mera än tidigare att koncentreras på rallyn och huvudsakligen då i EM ingående rallyn. I de flesta av dessa rallyn kommer både Erik Carlsson och Carl-Magnus Skogh att delta. Men även deltagandet i svenska tävlingar — OT-, is- och bantävlingar — blir omfattande och totalt blir Saab under året representerat i bortåt 50-talet tävlingar av större betydelse.

1962 V11 bosse.jpg

Bosse Hellberg vid en Saab Sport