Körglad crossover signalerar Saaboffensiv

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

Saab 7 dagar 14 januari- 23 januari 2008

2008-4 detroit.jpg

Saab 9-4X BioPower Concept premiärvisades igår på den internationella bilmässan i Detroit. Den nya modellen bekräftar Saabs planer på en innovativ crossover inspirerad av skandinaviska värderingar när det gäller design och miljöhänsyn. Den nya konceptbilen kombinerar progressivt nytänkande när det gäller design med Saabs avancerade system for fyrhjulsdrift, Saab XWD, och motortekniken BioPower.

”Den här konceptbilen ger ett klart besked om vad vårt varumärke står för och är samtidigt ett viktigt steg på vägen i vår strävan att gå in i nya marknadssegment.”

Det är budskapet som vd Jan Åke Jonsson gav till den samlade motorpressen i Detroit.

Saabs intåg i det växande ”Crossover”-segmentet är ett stort steg i en accelererande produktoffensiv med målet att Saab ska vara representerade i fler segment på bilmarknaden.

”Kunderna frågar allt mer efter premiumbilar som uppfyller kraven från deras speciella livsstil, men som också är sportiga och präglade av miljöansvar. Det är vår avsikt att erbjuda dem produkter från Saab som ett fräscht och distinkt alternativ”, säger Jan Åke Jonsson.