Motionscentralen öppnar

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

1974-11-29

Nu har du chansen att bli av med kalaskulan

För trött? För tjock? För svag?

Nu har du chansen att göra något åt det. I förra veckan öppnade Saab-Scanias nya motionsanläggning sina dörrar för alla anställda och deras familjer, som nu får möjlighet att bättra på sin kondition på ett trivsamt och effektivt sätt.

Fritidskonsulent Georg Kvibro, som basar över anläggningen är mycket nöjd med den och hoppas att tillströmningen ska bli god. Motionsanläggningen är uppbyggd så att både dom som redan idrottar och dom som bara vill förbättra sin kondition kan få full valuta för sina insatser, säger Georg Kvibro. I motionscentralen kommer också att finnas en sjukgymnast som kan ägna sina tjänster åt såväl fritidssidan som hälsovårdssidan.

New 1974-11-1.jpg

Saab-Scanias motionsanläggning har kostat närmare en och en halv miljon, en investering som vi hoppas också ska vara en investering i hälsa och välbefinnande

New 1974-11-2.jpg

Muskler kan ju vara bra att ha och ett bra sätt att skaffa dom är att använda redskapen i motionsrummet. Georg Kvibro provsitter bastubänken i motionsrummet. Utanför bastun finns ett avsvalningsrum

Motionsanläggningen påbörjades i våras och har kostat ca 1,5 milj. I den här artikeln ska vi redogöra för vad som finns i motionscentralen och bolltältet. På bottenvåningen finns sjukgymnastrum, motionsrum, omklädningsrum, duschrum, avsvalningsrum och bastu. Sjukgymnasten ska förutom att leda fritidsgymnastik ha uppgifter på den hälsovårdande sidan. Hon ska behandla de patienter som har yrkesbetingade sjukdomar och hon ska delta i det ergonomiarbete som förekommer på företaget.

Motionsrum: Här finns många redskap för träning av olika muskelgrupper:

1. Hack-lyft för träning av rygg- och benmuskler

2. Sitt upp-bräda för magmusklerna

3. Två bänkpressar för att stärka armmusklerna

4. Benböj-sträckare för benmuskler och knäleder

5. Roddapparat, bra för de flesta muskler

6. Buk-rygg-apparat

7. Dragapparat främst avsedd för träning av armmusklerna

8. Åtta motionscyklar

Till dessa olika redskap finns skivstänger. Även ett antal hantlar finns, innanför de rymliga omklädningsrummen finns duschrum, avsvalningsrum med bekväma rottingstolar och bastu med max-temperatur 110 grader.