NU KOMMER MOTIONSCENTRALEN

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

1974-05-13

Den 13 maj togs första spadtaget till den motionscentral som i fortsättningen skall bli ett centrum för Saab-Scanias motionsaktiviteter i Trollhättan. Direktör Roy Warner, Nyköping, tog det historiska spadtaget och han hade knappt hunnit få den första torvan ur jord förrän grävskopor och schaktmaskiner var i gång på området.

Det betyder att man nu är igång med etapp 1, vilket innebär att man först uppför en byggnad på två våningar, rödjer plats för ett plasttält och iordningställer motionsslinga och parkeringsplats.

Vad etapp 1 ger

Byggnaden blir 32 meter lång och 12,5 meter bred. I bottenvåningen blir det plats för ett motionsrum på cirka 100 kvm. Där inryms också tvätt- och omklädningsrum för både damer och herrar, samt sjukgymnastavdelning och vaktmästarrum.

Övrigt

I plasttältet kommer det att bli en bollplan med möjligheter att spela tennis, handboll, badminton och volleyboll. Slutligen kan nämnas att motionsslingan kommer att bli 1 100 meter lång och att den kommer att förses med belysning.

Vi återkommer med information om Motionscentralen, som kommer att ligga på Bollsängsvägens högra sida från Saab-Scania räknat.

1974-010.jpg

Första spadtaget till Motionscentralen tas här av direktör Roy Warner. Vittnen är från vänster: Chefen för sociala sektionen Bertil Klint, personalchef Hans Norrby. John Lönn, fritidskommittén, Harry Rydin. BPA, John Olsson, fritidskommittén. Bjarne Hellqvlst, ordförande i IF Saab, Ingenjör Lars Lindell och driftchef Stig Jonsson.