Nu visas Saab 9-3 SportCombi

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

2005-04-03

2005-01 9-3 sport.jpg

Med Saab 9-3 SportCombi kör Saab in i segmentet för mellanstora kombivagnar i premiumklassen. 3 - 9 mars 2005

Motormässan i Genève pågår nu som allra bäst och Saabs stora nyhet är Saab 9-3 SportCombi. Med den bilen kör Saab för första gången in i mellanstora kombibilars premiumsegment.

I 9-3 SportCombi har vi den första turboversionen av GMs nya globala V6-motorfamilj. Den blir spjutspetsen när Saab kör in i segmentet för mellanstora kombivagnar i premiumklassen och vi räknar med att SportCombi kommer att göra mycket bra ifrån sig i det sällskapet, säger Carl-Peter Forster, vd för GM Europa.

Den nya SportCombin bjuder på följande höjdpunkter:

■ Fräsch femdörrarsdesign som avviker från den konventionella kombiformen

■ Toppversionen Aero har ny turbomatad V6-motor på 2,81 och 250 hk/184 kW

■ Imponerande stort bagageutrymme med många praktiska finesser

■ Sportigt chassi med unik bakhjulsstyrning som ger massor av körglädje

Dynamiska talanger

Saab 9-3 SportCombi har en helt ny kaross från B-stolpen och bakåt. Även baksätet är nytt och det stora lastutrymmet är ovanligt intelligent utformat och inrett.

Frampartiet och interiörens inredningsstil kommer från 9-3 SportSedan, liksom chassit och därmed utomordentliga köregenskaper.

- Även om SportCombi är en naturlig utveckling i 9-3-serien har den en alldeles egen karaktär, i gammal god Saab-anda är det inte bara en kombi som alla andra. Med progressiv design och dynamiska talanger löser den konflikten mellan praktiska krav och begäret efter körglädje. Våra kunder kommer att uppleva en bil som möter vardagliga behov och uppfyller önskedrömmar, säger Saab Automobiles vd Peter Augustsson.

Körglädje

När Saab 9-3 SportSedan introducerades för den församlade pressen sommaren 2002 haglade lovorden: "Den är roligare att köra än Audi A4, lika interaktiv som BMWs 3-serie och billigare än båda." Saab 9-3 SportCombi för traditionen med körglädje vidare och riktar sig till kunder som föredrar kombivagnens flexibilitet men inte vill kompromissa med just körglädjen.

I det växande segmentet för mellanstora kombibilar i premiumklassen såldes under förra året över en kvarts miljon bilar i Europa och av dem var 70 procent dieseldrivna.

Även om några priser ännu inte är fastställda står det klart att de olika versionerna kommer att kosta något mer än motsvarande modell av SportSedan och att prisskillnaden blir ungefär samma som mellan Saab 9-5 i sedan- och kombiversion. Säljstart är planerad till september.