Nytt kontorsbygge invigt

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

1974-12-13

1974-11 kontor.jpg

Exteriör av den nya kontorsbyggnaden

Förra fredagen stod den nya kontorsbyggnaden (snett bakom stora porten) klar för inflyttning. Det har gått raskt undan med det här bygget, som startades på sensommaren och är avsett för press- och karossverkstadens personal.

På inflyttningsdagen anordnades en invigningsceremoni med kaffe och tårta för personalen och en del inbjudna, som hälsades välkomna av verkstadschef Bertil Andersson. Så förrättade dir. Rolf Sandberg invigningen och överlämnade blommor med bl.a. orden: "Det är nog lika sällsynt att jag inviger kontor här på Saab-Scania som det är att Lars Pettersson inviger nya järnvägar i landet."

Utrymme

Hur mycket var det då som dir Sandberg invigde? Jo, en 510 kvm golvyta, fördelad på ett 20-tal större och mindre kontorsrum med plats för cirka 30 personer. Dessutom finns ett rymligt välisolerat konferensrum med s.k. vikvägg, omklädningsrum med dusch och ett pentry.

Snyggt för 600.000

De som skall bo i de nya lokalerna får det snyggt omkring sig, speciellt färgsättningen var lyckad.

Omkring 600.000 kr har härligheten kostat och det får väl anses vara en rimlig kostnad med tanke på att en högst normal villa kostar 200.000 kr.

1974-12 kontor.jpg

Invigningen av den nya kontorsbyggnaden firades med kalle och tårta och det var direktör Roll Sandberg 2:a Iran höger på bilden, som förrättade invigningen