Pensionärer visar Saab-historia

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

2001-05-17

Av Michael Steen

Trollhättan: Man kan tycka att efter att ha arbetat ett helt liv på Saab kan det vara skönt att helt släppa taget. Det är det säkert också en och annan som gör, dock ingen av herrarna på bilden här intill.

Nere på Innovatum, granne med Saabs Bilmuseum i Trollhättan, är ett av rummen vikt åt Trollhättans industrihistoria. För utställningarna svarar före detta medarbetare hos respektive bolag. Förutom Saab finns här Grundbergs, Stridsberg& Biörck, Nohab och Flygmotor (Volvo Aero). Tre av de fem tillhör i högsta grad historien, eftersom de inte finns kvar längre. Att Saabs bilar och flygplan finns smakfullt exponerade kan Innovatum och alla besökare tacka följande herrar för: Sune Stolt, Gustav Olausson, Gunnar Johansson, Nils Gustavsson, Herbert Nilsson, Bertil Pedersen, Axel Gustafson, Gösta Dahlberg, Kjell Fredriksson och Rune Johansson.

Gruppens PR-man Gösta Dahlberg bjöd in Saab Idag till en av gruppens träffar. Arbetet med montern är klart, men det innebär inte att herrarna kan släppa ifrån sig ansvaret helt.

Från Innovatums sida vill man att det alltid ska finnas en person från något av de deltagande företagen på plats för att hjälpa besökare tillrätta, svara på frågor och vara allmänt behjälpliga. -Vi har förutom montern flera album med bilder från förr, som vi gärna visar. Skriv också att vi gärna tar emot fler bidrag till bild- samlingen. Vi tar också gärna emot gamla verktyg eller andra prylar med historia från Saab, säger Gustav Olausson.

Den som har något av intresse, kan ringa 0520-150 68 och gruppen påpekar att de hellre vill ha ett samtal för mycket än ett för litet. -Låt oss avgöra vad som är intressant, vädjar de.

Du som aldrig har varit nere på Innovatum, nu har du dubbel anledning att göra slag i saken. Du som varit där förut - nu är det dags igen!

2001-08.jpg

Hela gruppen, förutom Kjell Fredriksson och Rune Johansson, samlade mellan montrarna på Innovatum