Positiva reaktioner i massmedia på nya 9-3

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

2007-05-30

Den första texten och bilderna med nya Saab 9-3 som skickades ut till media den 14 maj har mötts av positiva reaktioner, där bland andra Aftonbladet var tidigt ute med bilder och ett reportage om den uppdaterade modellen. Samtliga medier rapporterar om en grundligt omarbetad front med äkta Saab-känsla och tydliga drag av "den hyllade konceptbilen Aero-X".

I Dagens Industris stora bilbilaga finns en helsidesbild med nya Saab 9-3 under rubriken Vårens heta nyheter, Sydsvenskans rubrik lyder "Aggresivare när Saab lyfter".

Något som beklagas? Nja, Aftonbladet tycker att det är synd att den skyddande plastlisten längs sidorna har försvunnit. Det är allt.

Premiärvisning och testkörningar

Den nya 9-3:an premiärvisas rent fysiskt i ett kombinerat evenemang för massmedias representanter och Saabs egna återförsäljare om ett par veckor. Hela 650 journalister från 43 länder anländer till Västkusten med start den 11 juni, då nya 9-3 presenteras på ett - så mycket kan vi avslöja - helt unikt sätt som drabbar alla sinnen. Presslanseringen, som består av ett tvådagarsprogram, pågår i tre veckor och därefter kommer 2 800 återförsäljare till Sverige för at delta i ett liknande program.

Från Säve och Aeroseum går provkörningen till hotell Gullmarsstrand i Fiskebäckskil, där både svenska och utländska gäster får tillfälle att möta den svenska sommaren och Bohuslän när det är som vackrast.

På schemat står också höjdpunkten för många motorintresserade - att köra bilen på bana, vilket ger möjlighet att testa särskilt intressanta köregenskaper under kontrollerade former. För att lyfta fram 60-årsjubileetfar deltagarna också möjlighet att beundra veteranbilar från sex decenniers produktion och träffa Saabmuseets Peter Bäckström och andra experter på Saabs historia.

2007-014.jpg