Så här jobbar dom i verktygsverkstaden

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

1974-05-03

Så här jobbar dom i verktygsverkstaden

Vare sig besökare eller större delen av Saab-Scanias anställda har någonsin sett hur det ser ut inne i Verktygsverkstaden. De vet förmodligen inte heller vad man sysslar med inom väggarna. Därför skall vi ge en kort redogörelse över verksamheten och då har vi valt formen bildreportage.

Men vi skall dock tala om, att Verktygsverkstaden har närmare 70-talet anställda. Det ungdomliga inslaget är relativt litet. Här rör det sig nämligen om personal med mångårig yrkesvana — mest maskinarbetare.

Det heter Verktygsverkstaden och man arbetar också uteslutande med verktyg. Det är naturligtvis inte fråga om hammare och tänger, utan pressverktyg, svetsfixturer etc. för bilproduktionen. Nytillverkning av verktyg är numera mindre vanlig. Det handlar huvudsakligen om ändringar och justeringar på redan befintliga verktyg.

En jiggborrmaskin, kopierfräs, arborrverk, fräsar och svarvar står till förfogande för arbetsuppgifterna och för dem som inte vet det kan vi tala om att Verktygsverkstaden ligger bakom Gamla kontorsbyggnaden.