Saab-Scanias fritidsområde på Västkusten lockar allt fler - Rekordsommar på Örn

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

1983-08-12

1983-05.jpg

Tält och husvagnar så långt ögat når! En vanlig syn på Saab-Scanias fritidsområde Örn som i sommar har blivit så populärt att besökarna har vid tre tillfällen fått köa efter plats för sina tält och husvagnar.

— Så här många semesterfirare som i år har vi inte haft tidigare, säger Claes Thure Carlzon, föreståndare för Saab-Scanias fritidsområde Örn som ligger mellan Kungshamn och Malmön i Bohuslän. Campingplatsen har blivit fullsatt tre gånger under sommaren. Det är något som vi aldrig har fått uppleva tidigare. Claes Thure ser två saker som har bidragit till rekordet, det fina vädret och en markant ökning av icke trollhätttesaabare.

— Första gången fick vi avvisa besökare var på midsommarafton. Det blev fullt redan på eftermiddagen. Den andra toppen kom i början på första semesterveckan och den tredje i början på den andra. De som fick återvända kunde dock få plats inom ett dygn. Ingen har behövt vänta längre, säger Claes Thure.

Saab-Scaniaanställda från Trollhättan har av naturliga skäl varit den dominerande gruppen på Örn, men i år har antalet gäster från andra Saab-Scania orter ökat markant.

— Framför allt har vi fått hit fler göteborgare och skåningar, men även antalet besökare från Oskarshamn och Kristinehamn har blivit större. Dessutom stannar gästerna längre tid än tidigare, säger Claes Thure.

Utöver sol och salta bad bjuder Örn på goda möjligheter till havsfiske. Den här sommaren har dock inte tillhört de allra bästa, berättar några som försökt dra upp makrill.

Standarden på Örn har förbättrats undan för undan. Årets nyheter är bl.a. asfalterad infartsväg, nya rutschbanor på lekplatserna, ny svikt på badplatsen, ny båtbrygga och nyinfört bytessystem av kylelement för kylboxar. Dessa åtgärder har naturligtvis ökat trivseln.

— Jag har bara träffat nöjda och positiva människor här och allt har fungerat bra för övrigt, säger Claes Thure. Alla verkar trivas.

Det finns nog ingen tvekan om den saken, Örn är toppen! Det intygades av bl.a. Jörn Andersen, som arbetar i karossverkstaden vid Saab-Scania i Trollhättan, samt hans familj och många andra som njöt av tillvaron på badstranden en solig eftermiddag när Vindrutan besökte Örn mitt på storsemestern.