Saab 9-5 Kombi -dynamik i sann Saabtradition

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

1998-05-28

1998-05 kombi.jpg

I måndags förhandsvisades Nya Saab 9-5 Kombi vid en presskonferens som hölls i Saabs nya Göteborgskontor. Mikael Eliasson, Brand Director på Saab Automobile, kommenterade: “Premium kombibilssegmentet har vuxit mycket kraftigt de senaste åren, främst beroende på att människor fäster allt större vikt vid familj och fritid när de väljer bil.

I marknadsföringen av Saab 9-5 Kombi fokuserar vi tillväxt och erövring av nya kunder. Vi vet att när människor börjat överväga en kombi så väljer 95 procent av dem inget annan än en kombi; kombisegmentet är ett mycket distinkt segment. Detta är huvudorsaken till att vi tidigt börjar marknadsföra vår nya bil. Vi vill tidigt visa att Saab har en bil i kombisegmentet så att potentiella kombiköpare hellre väntar på en Saab än köper en konkurrentbil som varit på marknaden länge.

"Saab börjar marknadsföra bilen redan i juni med en intensiv direktmarknadsföringskampanj och marknadsföring på internet:" "Syftet är att etablera en stor orderbok innan bilen börjar säljas. Vi kan göra detta utan att störa försäljningen av våra andra bilar; ingen annan produkt i vårt sortiment slåss om samma kunder. Erövring av nya kunder är en topprioritering med Saab 9-5 Kombi", sa Eliasson.

Saab 9-5 Kombi premiärvisas på bilsalongen i Paris i slutet av september.