Saab visar ny konceptbil i Geneve

Från SAAB-veteranförening Trollhättan
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bilaga

2008-03-04

2008-03.jpg

Kraft genom design och prestanda

Genom att presentera två nya konceptbilar i Geneve, 9-X Bio Hybrid och 9-4X Bio Power, förbereder Saab en hittills oöverträffad nivå vad gäller produktutveckling. Det nya konceptet kan sammanfattas med ökad effektivitet genom design och prestanda.

9-X Bio Hybrid är en vision som visar hur en framtida kompaktbil från Saab, placerad i premiumklassen, skulle kunna se ut medan 9-4X Bio Power visar på Saabs avsikt att gå in i det växande crossoversegmentet. Tillsammans indikerar de Saabs planer på att gå in i fler marknadssegment.

- Saab är på gång, säger Jan Åke Jonsson. 9-X Bio Hybrid visar exempel på vad vi kan tillföra kornpaktbilssegmentet i form av progressiv design, förarfokus och effektiv prestanda. Den visar också att vi är fast beslutna att växa genom att utöka vår produktportfölj. Bara under de senaste fem åren har Saab lanserat fyra nya modeller och visat sex olika konceptbilar, inklusive den prisbelönta Aero X. Saab har också lanserat Bio Power-tekniken och den avancerade fyrhjulsdriften Saab XWD.